MALZEMELER
Yarım kilo taze fasulye
2 Adet iri domates
3 Adet orta boy kuru soğan
3 Çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI
Fasulyeleri iyice yıkayıp dilediğiniz gibi doğradıktan sonra tencereye koyalım, üzerine minik küp küp doğranmış soğanları ve ardından yine minik küp küp doğanmış domatesleri de ekleyip ocağın altını açalım. Beş dakika kadar yüksek ateşte durduktan sonra sebzeler suyunu salıp kaynamaya başlayacaktır, bu noktada altını kısıp pişirme işlemine ağzı kapalı ve kısık ateşte devam edebilirsiniz. Arada suyunu kontrol ettiğinizde dilediğiniz miktarda sulu olmamış ise azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Fasulyelerin rengi değişmeye başladığında tuz ve şekerini de ilave ederek tekrar ağzını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Son olarak fasulyeler piştikten sonra dilediğimiz miktarda zeytinyağı ekleyip soğuyana kadar kapağını kapalı tutarak demlenmesini sağlayalım. Rakı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Yarım kilo taze fasulye
2 Adet iri domates
3 Adet orta boy kuru soğan
3 Çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI
Fasulyeleri iyice yıkayıp dilediğiniz gibi doğradıktan sonra tencereye koyalım, üzerine minik küp küp doğranmış soğanları ve ardından yine minik küp küp doğanmış domatesleri de ekleyip ocağın altını açalım. Beş dakika kadar yüksek ateşte durduktan sonra sebzeler suyunu salıp kaynamaya başlayacaktır, bu noktada altını kısıp pişirme işlemine ağzı kapalı ve kısık ateşte devam edebilirsiniz. Arada suyunu kontrol ettiğinizde dilediğiniz miktarda sulu olmamış ise azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Fasulyelerin rengi değişmeye başladığında tuz ve şekerini de ilave ederek tekrar ağzını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Son olarak fasulyeler piştikten sonra dilediğimiz miktarda zeytinyağı ekleyip soğuyana kadar kapağını kapalı tutarak demlenmesini sağlayalım. Rakı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder