MALZEMELER
5 Adet kırmızı tatlı biber
5 Adet kuru patlıcan
1 Su bardağı pirinç
1 Adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam dereotu
Yarım limon suyu
2 Küp şeker
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı dolma fıstığı
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları sıcak suda bekletip biberlerin de sap kısımlarını kesip çekirdeklerini aldıktan sonra harcımızı yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak yağı hafif kızdırıyoruz ve dolmalık fıstıkları hafif pembeleşene dek kavuruyoruz fıstıklar kavrulurken soğanları ve pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, ardından sıcak suda beklettiğimiz üzümleri de ekleyip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurduktan sonra pirinci ekliyoruz pirinci de sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurduktan sonra, ocağın altını kısıp karabiber, tuz ve tarçın, limon suyu ve şekeri de ekleyip, 2 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu yavaşça döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra yenibahar, nane ve dereotunu harcın üzerine serpip kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım 15 dakika sonra harcı iyice karıştıralım, kuru patlıcanlara ve kırmızı biberlere harcı doldurup tencereye dizdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyelim ve kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde yarım saat kadar pişirelim ve ardından tencereden servis kabına alarak dinlendirelim.. Mümkünse 1 gece dinlendirirseniz lezzeti iyice oturmuş olur.. Bu geleneksel ve güzel mezeyi ister şarap ister rakı eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz… Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder