MALZEMELER
250 gr. Yeşil çizik zeytin
7-8 adet kurutulmuş domates
1 adet kırmızı biber
5 sap taze soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 adet salatalık turşusu
Dereotu
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Zeytinleri bir gece ya da tuzu tamamen çıksın istemiyorsanız 7-8 saat, ara sıra değiştirdiğimiz, suda beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartıyoruz. Bu iş için zeytin çekirdeği çıkartıcısı edinirseniz işiniz hayli kolaylaşır. Çekirdeklerini çıkarttığımız zeytinleri halka halka doğrayalım ve bir kaba alalım, diğer tarafta da yumuşaması için kuru domateslerimizi kaynamış suyun içine atıp 5 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan domatesleri de alıp küp küp doğradıktan sonra diğer malzemeleri de doğrayıp zeytinlerin yanına ilave ediyoruz ve zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip hep beraber karıştırıyoruz. Rakı veya şarap eşliğinde servisimizi yapabiliriz. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder