MALZEMELER
1 Su bardağı haşlanmamış yeşil mercimek
7-8 dal taze soğan
Bir tutam dere otu
Bir tutam maydanoz
1 Adet kırmızı tatlı biber
Zeytinyağı
1 Adet limon
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI
Mercimekleri üzerini örtecek miktarda su ile çok yumaşatmadan, mümkünse bir miktar diri bırakacak şekilde haşladıktan sonra, süzgeç yardımı ile süzelim ve rahatça karıştırabileceğimiz bir kaba alalım. Diğer malzemeleri ince ince doğrayıp üzerine ekledikten sonra tuz, zeytinyağı, pul biber ve limonu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. İsteğe göre hem rakı hem de kırmızı şarap ile iyi uyum sağlanan bir mezedir.. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder