MALZEMELER
1 Adet kırmızı biber
2 Adet yeşil köy biberi
2 Adet küçük kuru soğan
2 Adet domates
1 Adet salatalık
5 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 Tatlı kaşığı biber salçası
Dereotu
Taze nane
Pul biber
Tuz
YAPILIŞI
Özellikle yaz sebzeleri tüm tazelikleri ve tüm güzellikleri ile pazar ve manavlardaki yerini almışken, tüm bu sebzeleri en güzel şekilde değerlendirebileceğimiz, gayet kolay bir tarifle karşınızdayız. Miktar belirtmediğim nane ve dereotu yarım demetten daha az olacak pul biber ve tuz ise dilediğiniz kadar eklenebilir. Malzemelerin hepsini irice doğrayarak rondomuza koyalım zeytinyağı ve salçayı en son ekleyeceğiz. Bütün malzemeler rondoda püre haline geldikten sonra limon suyu, zeytinyağı ve salçayı da ekleyip rondoyu tekrar çalıştıralım, iyice karışıp kıvama gelene kadar devam edin. Ardından bir tahta kaşık yardımı ile ince delikli bir süzgece alıp suyunu iyice süzene kadar arada karıştırmak sureti ile bir saat kadar bekletelim. Bu işlem de bittikten sonra servis tabağına alabilirsiniz, mezeyi 1-2 gün dinlendikten sonra servis ederseniz lezzeti tam oturmuş olur, tabiî ki rakı eşliğinde servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder