MALZEMELER
1 demet tere
2-3 adet taze soğan
SOS İÇİN MALZEMELER
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar un
Tuz, pul biber, kuru nane
YAPILIŞI
Öncelikle tereleri genişçe bir kabın içine kopartarak koyalım üzerine soğanları da doğrayıp ekledikten sonra hazır beklesin terelerimiz. Bu arada salata yapmak için aldığımız terelerin hafif karta kaçmış olmasında fayda var, çünkü sosu yedikten sonra taze olan tereler suyunu salar ve sulu sos olur ki pek de hoş bir durum değildir. Diğer tarafta sos için kasenin içine yarım limon suyunu, zeytinyağını ve sarımsağı alıp çatal yardımı ile iyice çırpalım, ardından pul biber nane tuz ve unumuzu da ekleyip tekrar çırpalım ve hazırladığımız karışımı terelerimiz üzerine bir güzel döktükten sonra yavaş yavaş karıştıralım. Terelere sosu iyice yedirdikten sonra bir kenara alalım ve yaklaşık 1 saat bekletelim ki tereler sosu iyice özümsesin. Bir saat sonra tekrar karıştırıp servis tabağına alabiliriz müthiş terelerimizi, rakı ve tere afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder