MALZEMELER
1Demet semizotu
5-6 Dal taze soğan
1 Adet kırmızı tatlı biber
1 Kase yoğurt
3-4 Diş sarımsak
Dereotu
Tuz
YAPILIŞI
Normalde kavurmadan taze çıtır çıtır yaptığımız bir mezedir yoğurtlu semizotu, ancak burada biraz değişiklik yaparak hafif kavurduk ve değişik bir meze elde etmiş olduk umarım dener, beğenirsiniz.
Semizotunun kök kısmını kestikten sonra tüm çamurlarından arınana kadar birkaç su yıkıyoruz. İyice temizlendikten sonra irice doğrayabilirsiniz ya da kopartabilirsiniz. Biber ve soğanları da çok küçük olmayacak şekilde doğradıktan sonra zeytinyağında önce 3-5 dakika biberleri kavuralım, ardından soğanları da ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra semizotunu ekleyebiliriz. Semizotunu rengi dönünceye kadar kavurmamız yeterli oluyor, suyunu çekmesini beklerseniz iyice erir ve bir şey kalmaz, o sebeple rengi değiştikten sonra ince doğranmış dereotunu ve tuzunu da ekleyip servis edeceğimiz kaba kevgir yardımı ile alırsanız fazla suyunu da süzdürmüş olursunuz. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da ekledikten sonra servise hazır hale gelmiş olur. Tüm yoğurtlu mezeler gibi rakı eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder