MALZEMELER
2 Adet orta boy bostan patlıcan
2 Adet kırmızı tatlı biber
Zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 Yemek kaşığı balzamik sirke
3-4 Diş sarımsak
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları ve biberleri ocakta közlüyoruz, imkan varsa ve mangalda közlenirse patlıcanlar daha da olağanüstü bir performans sergileyebilir, közlediğimiz patlıcan ve biberlerin kabuklarını çok soğutmadan soyarsak daha rahat soyulur, poşette bekletme gibi bir teknik var ancak poşetin plastik malzeme olmasından dolayı bana sağlıksız gelmiştir, soymakta biraz zorlanmanın bir zararı olmaz.. Soyduktan sonra da bıçak yardımıyla ezerek püre haline getirelim ve içine sarımsak, limon suyu, balzamik sirke ve zeytinyağımızı da ekleyip biraz da bu malzemelerle birlikte ezelim. Bir gece dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha da olağanüstü bir performans ile karşılaşırsınız.. Rakı ile mükemmel uyumludurlar, afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder