MALZEMELER
1Su bardağı ince bulgur
7 Sap taze soğan
1 Adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yarım limon
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Bulgurların üzerine 1 çay bardağı kadar kaynamış su döktükten sonra üzerini kapatalım ve kenara koyalım. 10 dakika kadar beklettikten sonra soğan, biber ve dereotunu doğrayalım, diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. En güzel rakı mezelerinden biridir ancak kırmızı şarap ile de uyumlu oluyor. Afiyet olsun..
1Su bardağı ince bulgur
7 Sap taze soğan
1 Adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yarım limon
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Bulgurların üzerine 1 çay bardağı kadar kaynamış su döktükten sonra üzerini kapatalım ve kenara koyalım. 10 dakika kadar beklettikten sonra soğan, biber ve dereotunu doğrayalım, diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. En güzel rakı mezelerinden biridir ancak kırmızı şarap ile de uyumlu oluyor. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder