MALZEMELER
1 Su bardağı esmer ince bulgur
Bir tutam dereotu
5 Dal taze soğan
1 Adet kırmızı tatlı biber
Yarım limon suyu
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Bulgurumuzu genişçe bir tepsiye döktükten sonra önce bütün malzemelerimizi minik minik doğrayalım ve kısırımıza ilave etmeye hazır halde bekletelim, çünkü bulgurumuzu şişene kadar yoğuracağı ve tüm malzemelerini diri kalması için şiştikten sonra ilave edeceğiz. Şimdi bulgurumuzu yoğurma işlemine başlayabiliriz, biraz uzun ve yorucu oluyor ama inanın değiyor. Öncelikle bulgurun ıslanması için limon suyu, nar ekşisi, ve salçalarımızı koyalım yoğurmaya başlayalım, zeytinyağımızı yoğurdukça yedire yedire ekleyelim ve çitiler gibi yoğurmaya devam edelim, arada elimizi soğuk su ile ıslatabiliriz bu da şişmesine yardımcı olur. Bulgurlarımızı iyice yoğurup şişirdikten sonra diğer malzemeleri de ekleyelim ve bir süre daha yoğuralım. Köfte kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp çiğ köfte gibi parmaklarımızla bastırarak şekil verdikten sonra servis tabağımıza alabiliriz. Tabiki özellikle rakı ile çok uyumlu bir mezedir.. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder