MALZEMELER
2 Adet orta boy kereviz
2 Adet küçük boy havuç
5-6 diş dövülmüş sarımsak
7-8 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
YAPILIŞI
Kabuklarını soyduğumuz kereviz ve havuçları rendeleyerek işe başlıyoruz. 5-6 yemek kaşığı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra kavurmaya başlıyoruz. Kavurma işleminin bitmesine yakın dilediğimiz kadar tuz ekleyip soğuması için kenara alıyoruz. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlıyoruz. Kereviz ve havuç kavurmamız soğuduktan sonra yoğurdu ekleyip karıştıralım. Rakı ile mükemmel uyumlu bir mezedir. Afiyet olsun..
2 Adet orta boy kereviz
2 Adet küçük boy havuç
5-6 diş dövülmüş sarımsak
7-8 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
YAPILIŞI
Kabuklarını soyduğumuz kereviz ve havuçları rendeleyerek işe başlıyoruz. 5-6 yemek kaşığı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra kavurmaya başlıyoruz. Kavurma işleminin bitmesine yakın dilediğimiz kadar tuz ekleyip soğuması için kenara alıyoruz. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlıyoruz. Kereviz ve havuç kavurmamız soğuduktan sonra yoğurdu ekleyip karıştıralım. Rakı ile mükemmel uyumlu bir mezedir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder