MALZEMELER
1,5 Bardak haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı tahin
1 Adet limon
3-4 Diş sarımsak
Tuz, kimyon, pul biber
YAPILIŞI
Bir şekilde gerek akşamdan ıslatıp gerekse düdüklüde haşladığımız nohutların kabuklarını çıkartıyoruz ve bir güzel eziyoruz, nohutu haşladığımız suyu kullanarak çatal yardımıyla ezmek daha kolay oluyor, dikkat edin suyu fazla kaçmasın. Daha sonra zeytinyağını, tahini ve limonu ekleyip krema kıvamına gelene kadar ezerek karıştırmaya devam ediyoruz, miktarları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Son olarak da tuz, sarımsak, pul biber ve kimyonu dilediğiniz miktarda ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra dinlenmesi için kenara alıyoruz. Yağda kızdırdığınız pul biberi üzerine dökerek rakı eşliğinde servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder