MALZEMELER
5 Adet domates
7-8 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Sarımsak
Kuru reyhan
Tuz
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Yine basit ama lezzetli bir tarifle buradayız, zaten mezenin özelliği de zor olanlarla beraber basit ve kolay hazırlananlar da olmalı ki lezzet çeşidimiz ve görselimiz artsın değil mi… Öncelikle domatesleri küp küp biberleri de minik minik doğruyoruz, çok küçük doğramazsanız erime riskini de azaltmış olursunuz.. Zeytinyağını kızdırdıktan sonra biberleri ve rendelenmiş sarımsağı kavurmaya başlıyoruz, biberleri tam öldürmeden domatesleri , kuru reyhanı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz eşit dağılımı sağladıktan sonra ocağın altını kısıp ağır ağır pişmesini bekliyoruz, piştikten sonra altını kapatıp demlendirelim bir günlük dinlenmenin ardından servis yaparsanız lezzetinin kıvama gelmesini sağlamış olursunuz, kırmızı şarapla harika bir ikili oluyorlar… Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder